De zeven chakra’s

Meditatie Den Haag

De zeven chakra’s zijn zeven kleuren van bewustzijn: kleur, gevoel, visie, geluid, tint en energie. Meer weten over de inhoud van elk chakra zal helpen bij de helende therapie die gepaard gaat met de oefeningen tijdens een meditatie. Als ik kijk naar de chakra’s, hun traditionele namen en hun traditionele betekenissen, dan kan ik elk chakra meer intiem aanroeren. Als je je bijvoorbeeld blauw voelt, betekent dit dat je bewustzijn minder zuiver, tintelend of ruisend is, je zeven chakra’s strak staan, je trillingen hoger zijn en je bewustzijn meer op de fysieke kant van het leven gericht is.

Elk chakra vertegenwoordigt een andere kleurfrequentie. Denk aan een kleur en bedenk waarom je die kleur ermee associeert. Nemen we als voorbeeld de kleuren rood en oranje: de frequentie van rood is snel en levendig, terwijl die van oranje meer bezadigd en trager is. Onderzoek naar kleuren is een geweldig hulpmiddel om je te helpen.

De volgende stap is om al je gedachten van de gevoelens af te halen en je gewoon te concentreren op en in te gaan in de pure ervaring van de kleur, of het nu een kleurechte of een gekleurde meditatie is. Laat de gevoelens van de kleur volledig over je heen spoelen. Het wordt aanbevolen om elke dag minstens 15 minuten ongestoord te mediteren.

De laatste stap is een energiebalans om je leeg te laten lopen van energie. Dit is een techniek die vaak met cliënten wordt gebruikt. Het is een bevestiging van energie en richt je intenties om je op de been te houden wanneer je dat het meest nodig hebt, d.w.z. tijdens een healing sessie of wanneer je je chakra energie op haar hoogtepunt waarneemt, wat typisch is bij de 3e – 6e chakra’s.

Hoe het werkt:

Word je bewust van de fysieke en emotionele gevoelens in je lichaam.

Wanneer je een druk, overbelast gevoel hebt, breng dan snel je bewustzijn naar je lichamelijke gevoelens. Voel elke spanning of beklemming in je spieren, je huid of zelfs je botten en breek elk negatief energiegevoel af en verleg je focus naar je gevoelens zoals je ze voelt. Laat de verschuivingen in energie zich openbaren als je al je energie voelt bewegen.

Keer terug naar de ruimte van erkenning van de gevoelens die er zijn. Laat elke emotionele of gedachtenenergie volledig door en in je lichaam gaan, vooral vanuit je hoofd waar veel emotionele energieën zijn opgeslagen. Voel hoe de energie in je lichaam beweegt en schep met je hand rustig alle energieblokkades op en laat ze in je lichaam uiteenvallen, volgens je gevoel.

Je hoeft dit alleen te doen als je een bepaalde hoeveelheid onopgeloste gevoelens en emoties hebt. Naarmate je grotere en meer verfijnde blokkades loslaat, zul je in staat zijn om meer energie te verschuiven met één simpele beweging van je hand. Dit is een nieuwe energie voor je ervaring, licht en onvoorwaardelijke liefde. Je zult ook het licht van je wezen helderder zien schijnen, je stemming verbeteren en je innerlijke energie helder zien worden.

Je zult weten wanneer je voortdurende en verdunde energetische driften ervaart, waarover je veel emotionele bagage met je meedraagt. Dit zal versnellingen van je versnelde genezingsproces tot stand brengen, zodra je je bewust bent van hoe energie in je lichaam en in je omgeving wordt gedragen. Emoties en gevoelens zoals woede kunnen energetische ‘kopzorgen’ creëren en een enorme belasting vormen voor je energiesysteem. In het bijzonder kan hoofdtrauma een ziekte op je cellulair niveau creëren.

In deze gevallen moeten preventieve maatregelen worden genomen om emotionele hachelijke situaties en gezondheidsproblemen te voorkomen. In sommige gevallen kunnen deze preventieve maatregelen zo eenvoudig zijn als de aanschaf van beschermende uitrusting, zoals harde hoeden voor de werknemers in de omgeving of andere bescherming die verdere schade kan voorkomen.

lees meer:

Magic truffel Den Haag

Ayahuasca Nederland