Hoe slaag je voor je rijexamen?

Rijschool Den haag

 

Je kunt ervoor kiezen om het theorie-examen af te leggen en te slagen voordat je met je praktijklessen begint, maar het is niet aan te raden om dat te doen. Toen ik in 2008 mijn theorie-examen deed, moest ik het examen afleggen om te slagen voor mijn praktijk. Toen ik bij het DSA-examenstation aankwam, kreeg ik te horen dat ik niet met mijn praktijk kon beginnen voordat mijn theorie was gehaald. Ik was er kapot van omdat ik mijn theorie niet op orde kon krijgen. Omdat ik mijn theorie niet binnen 48 uur kon halen, was ik mijn volledige voorbereiding kwijt, terwijl ik die juist nodig had met mijn praktijkexamen voor de deur.

Bij rijexamencentra staat je instructeur altijd buiten geparkeerd, omdat elke beoordeling anders is. Een groot aantal mensen besluit om hun praktijkexamen online af te leggen, wat niet alleen handig is maar ook goedkoop en waardoor een grote groep mensen bij elkaar kan zitten en kan vergelijken wat ze aan het leren zijn. Bijvoorbeeld, kan een persoon besluiten om hun praktische test eerst in een groep, en ga dan voor hun praktische beoordeling nadat ze hebben gedaan wat oefening in de auto met hun familie.

Bij de beoordeling zal de examinator een proces van 10 stappen doorlopen waarbij uw vermogen om de auto te besturen, de weg te beheersen en uw observatievaardigheden in het algemeen worden getest. Dit zijn de drie basismodules die elke praktische rijtest zal omvatten. Zorg ervoor dat je alle stappen hebt geleerd en dat je hebt geoefend om elke stap vele malen te doen, bij voorkeur keer op keer.

Nadat je met succes de theoriebeoordeling hebt afgelegd, zal je instructeur 10 lange minuten in een auto doorbrengen samen met ofwel een lid van het team verkeersveiligheidscampagnes van de organisatie ofwel een lid van het rijpersoneel van de instructeur. Op de dag van je examen trakteert hij je op een lunch en plant hij je examen zo dat je niet overweldigd wordt door het hele gebeuren en je je kunt concentreren op de twee onderdelen die je in de loop van je lessen onder de knie hebt gekregen (de theorie en de praktijk).

Rijschool houd een register bij van uw rijlessen en wijzen uw gegevens toe aan een van hun personeelsleden. DB25 ABCC heeft bijvoorbeeld meer dan 4 decennia wachttijden en geslaagd verhalen bijgehouden om ervoor te zorgen dat toekomstige verwoestingen langs de weg tot een minimum worden beperkt.

In afwachting van uw beoordeling wordt weggebruikers aangeraden alert te zijn op personen die zich verdacht gedragen. Dit is vaak een gevolg van eerdere incidenten in het verkeer, zoals ernstige, lichamelijke of emotionele problemen. Indien dit op u van toepassing is, wordt u aangeraden de waarheid te vertellen, indien mogelijk, aan de bevoegde autoriteiten. De beoordelaar zal contact met u opnemen als hij vragen heeft of u vragen moet stellen.

Door uw document voor te leggen en de nodige maatregelen te nemen, bent u erin geslaagd uw eigen verkeersincidenten te beperken en de veiligheid van anderen te verzekeren terwijl u uw rijbewijs toont. Naast de bescherming van de andere weggebruikers die in uw voertuig reizen, zal het slagen voor uw rijexamen u een gevoel van onafhankelijkheid, gemoedsrust, en frequente mede relevantie geven dat bijna euforisch is.

Lees meer:

Rijschool Delft

Rijschool Rijswijk