Het APK-Teststation

APK Tilburg

 

De APK in High Wycombe wordt in principe gedaan om te controleren of de auto veilig is om mee te rijden en voorzien is van alle essentiƫle veiligheids-, milieu- en technische elementen, om een vijf-sterren-vuilstaatcertificaat te verkrijgen. Een document wordt afgegeven wanneer de auto volledig in overeenstemming is met de meest up-to-date technische veiligheidseisen, Mensen kunnen er dan op vertrouwen dat het voertuig dat ze kopen of verkopen veilig en volledig bedraad zal zijn voor hun familie, bedrijf of motor recreatief gebruik.

Wat is een goede dag voor APK in High Wycombe?

Een goede dag voor de APK in High Wycombe is een dag waarop alle elementen van de auto in goede orde zijn. Ten eerste wordt de carrosserie gecontroleerd op scheuren, krassen, deuken of schade die van invloed kunnen zijn op het niveau van de APK classificatie en ten tweede wordt de test-rijder achter de wielen van de auto gereden om te controleren of het comfortabel en veilig zit en hun gewicht kan ondersteunen.

De derde fase is de APK-keuring, waarbij gebruik wordt gemaakt van een Poirotometer van het voertuig om vast te stellen of het voertuig begrensd is tot minder dan 120 km/u om door de keuring te komen.

De vierde fase is een inspectie ter plaatse. Met behulp van de camera en de elektromagnetische lezer meet de inspecteur het niveau van desburgx feautig dat van toepassing is op elke passagier en elk personeelslid in het voertuig. Voor meer informatie kunt u terecht op onze website

Wat is een geldig APK-certificaat voor een auto?

Als u een auto bezit die 5 jaar of ouder is, dan is uw APK-certificaat een jaar geldig. De volgende tabel geeft de regels voor het geldige jaar.

1. Het eerste jaar heeft u recht op een APK van 1 jaar als het voertuig verzekerd is.

2. Dan moet u opnieuw reclame maken voor uw auto en overschakelen op een nieuwere registratie voor de komende 12 maanden.

3. Uw voertuig moet verzekerd zijn en op de wegenbelastingplaat staan.

4. Het jaar daarop heeft u recht op 2 jaar APK op het voertuig dat u aanschaft, ongeacht het soort weg dat u rijdt.

5. Een extra 1 jaar wordt toegevoegd aan uw APK als het voertuig is verzekerd bril het eerste jaar.

Voor voertuigen die 10 jaar of ouder zijn, geldt het volgende:

1. Pomp naar het volgende niveau.

2. De dichtsbijzijnde 12 maanden tussen de APK voor het voertuig.

3. De maximumtermijn voor het voertuig op grond waarvan het certificaat is verkregen.

De Highways Agency is verantwoordelijk voor de administratie van en het toezicht op de APK voor Klasse 1 Motorgo in High Wycombe. De Highways Agency is ook verantwoordelijk voor het toezicht op het kwaliteitsborgingsbeleid bij deze garages. Zij zien erop toe dat de hoge normen inzake service en herstelling worden gehandhaafd.

Wanneer u naar een overeengekomen APK-keuringsstation komt, of u nu een bedrijf bent dat uw auto naar een APK-keuring stuurt of een particuliere automobilist die APK voor persoonlijk gebruik neemt, moet u het personeel van het APK-keuringsstation zien die u nadere informatie kunnen geven over de test en wat er moet worden gedaan na een mislukte test.

Het is belangrijk te onthouden dat, ongeacht wie de testafspraak maakt, het APK-keuringsstation verplicht is de test uit te voeren in overeenstemming met de relevante wetgeving.

Dit houdt onder meer in dat alle juiste registers worden bijgehouden (ichever documenten zijn vereist), en dat aan alle wettelijke vereisten wordt voldaan.

Wat gebeurt er bij een mislukte test?

Het niet halen van een APK kan veel problemen voor u als auto-eigenaar met zich meebrengen bij elke test, de meest voor de hand liggende daarvan is het feit dat u niet rijklaar bent. Dit betekent dat u uw reis wettelijk niet kunt voltooien, en sommige stations hebben zelfs een drop-off zone waar u uw auto kunt verlaten en een eindje kunt rijden.

Het APK-keuringsstation zal ook de politie op de hoogte brengen van eventuele pogingen om vals te spelen, of het nu gaat om naamsverandering, overtredingen die geen betrekking hebben op de weg of zelfs te hard rijden. Wat de emissiecontroles betreft, zal een mislukte of mislukte test ertoe leiden dat uw auto niet door de APK komt. De politie kan dan beginnen met het proces van het verkrijgen van een voertuig accijns certificaat. Dit is kunt u een auto online te kopen op een later tijdstip als je niet in staat waren om de APK-test bij te wonen in High Wycombe.

De APK in High Wycombe service is uitgebreid en met vele testers dubbel gecontroleerd, kan men er zeker van zijn dat auto’s en bromfietsen correct verzekerd zijn voor de veiligheid van alle weggebruikers.